ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 804.3E / 804.4E

ТРАКТОР 804.3Е 804.4Е
MOTOР PERKINS 1103D-33TA PERKINS 1104D-44T
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 58 KW (79 KC) 55.5 KW (76 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 3300 ccm3 4 / 4400 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2350 rpm 2350 rpm
ТРАНСМИСИЈА Carraro 506-UP (Италија) Carraro 506-UP (Италија)
Брзини напред / назад 12 напред / 12 назад 12 напред / 12 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm 540 / 540Е rpm
ПОГОН 4WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло
Предни тегови 10 х 30 кг 10 х 30 кг
Задни тегови 3 х 50 кг на секое тркало 3 х 50 кг на секое тркало
Должина 4112 мм 4112 мм
Ширина 1990 мм 1990 мм
Максимална висина 2720 мм 2720 мм
Клиренс 545 мм 545 мм
Капацитет на подигање 2600 кг 2600 кг
Гуми (предни / задни) 12.4-24 / 18.4-30 12.4-24 / 18.4-30
Тежина на трактор со платформа 3120 кг (без тегови) 3120 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 3280 кг (без тегови) 3280 кг (без тегови)