ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 804.4Lux

ТРАКТОР 804.4Lux
MOTOР PERKINS 1104D-44T
Емисија на гасови Tier IIIA
Моќност 55.5 KW (76 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 4 / 4400 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2350 rpm
ТРАНСМИСИЈА ZF T-537 (Германија)
Брзини напред / назад 16 напред / 8 назад
Карданско вратило Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm
Опција* 540 / 1000 rpm
ПОГОН 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично
Кочници Механички, 5+5 дискови потопени во масло
Предни тегови 10 х 30 кг
Задни тегови 3 х 50 кг на секое тркало
Должина 4210 мм
Ширина 1935 мм
Максимална висина 2750 мм
Клиренс 490 мм
Капацитет на подигање 3200 кг
Гуми (предни / задни) 320/85 R24 / 460/85 R30
Тежина на трактор со платформа 3400 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 3580 кг (без тегови)