ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 702E / 704E

ТРАКТОР 702Е 704Е
MOTOР PERKINS 1103D-33TA PERKINS 1103D-33TA
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 50 KW (68 KC) 50 KW (68 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 3300 ccm3 3 / 3300 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2350 rpm 2350 rpm
ТРАНСМИСИЈА Carraro 506-UP (Италија) Carraro 506-UP (Италија)
Брзини напред / назад 12 напред / 12 назад 12 напред / 12 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm 540 / 540Е rpm
ПОГОН 2WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Механички, 4+4 дискови потопени во масло Механички, 4+4 дискови потопени во масло
Предни тегови 8 х 30 кг 10 х 30 кг
Задни тегови 3 х 50 кг на секое тркало 3 х 50 кг на секое тркало
Должина 3995 мм 3995 мм
Ширина 1990 мм 1990 мм
Максимална висина 2675 мм 2675 мм
Клиренс 520 мм 520 мм
Капацитет на подигање 2600 кг 2600 кг
Гуми (предни / задни) 7.50-16 / 16.9-30 11.2-24 / 16.9-30
Тежина на трактор со платформа 2660 кг (без тегови) 2960 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 2820 кг (без тегови) 3120 кг (без тегови)