ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 502E / 504E

ТРАКТОР 502Е 504Е
MOTOР PERKINS 1103D-33 PERKINS 1103D-33
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 36.9 KW (50 KC) 36.9 KW (50 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 3300 ccm3 3 / 3300 ccm3
Аспирација Природна аспирација Природна аспирација
Номинален број на вртежи 2350 rpm 2350 rpm
ТРАНСМИСИЈА Carraro T50 (Италија) Carraro T50 (Италија)
Брзини напред / назад 12 напред / 12 назад 12 напред / 12 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm 540 / 540Е rpm
ПОГОН 2WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Механички, 4+4 дискови потопени во масло Механички, 4+4 дискови потопени во масло
Предни тегови 4 х 30 кг 4 х 30 кг
Задни тегови 1 х 50 кг на секое тркало 1 х 50 кг на секое тркало
Должина 3725 мм 3725 мм
Ширина 1815 мм 1815 мм
Максимална висина 2590 мм 2590 мм
Клиренс 375 мм 375 мм
Капацитет на подигање 2200 кг 2200 кг
Гуми (предни / задни) 7.50-16 / 14.9-30 9.50-24 / 14.9-30
Тежина на трактор со платформа 2380 кг (без тегови) 2600 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 2540 кг (без тегови) 2760 кг (без тегови)