ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 1104Lux

ТРАКТОР 1104Lux 1104Lux
MOTOР PERKINS 854E-E34TA DEUTZ / TCD 3.6 T4
Емисија на гасови Tier IIIB Tier IIIB
Моќност 83 KW (113 KC) 80.9 KW (110 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 4 / 3400 ccm3 4 / 3620 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и воздушно ладење
Номинален број на вртежи 2400 rpm 2400 rpm
ТРАНСМИСИЈА ZF T-557 L (Германија) ZF T-557 L (Германија)
Брзини напред / назад 16 напред / 16 назад 16 напред / 16 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 430 / 540 / 750 / 1000 rpm 430 / 540 / 750 / 1000 rpm
ПОГОН 4WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло
Предни тегови 64 кг + 10 х 30 кг 64 кг + 10 х 30 кг
Тегови на предни тркала 3 х 50 кг на секое тркало 3 х 50 кг на секое тркало
Задни тегови 1 х 50 кг на секое тркало 1 х 50 кг на секое тркало
Должина 4455 мм 4455 мм
Ширина 2090 – 2490 мм 2170 мм
Максимална висина 2870 мм 2870 мм
Клиренс 520 мм 520 мм
Капацитет на подигање 5000 кг 5000 кг
Гуми (предни / задни) 340/85 R24  /  460/85 R34 360/70 R28  /  480/70 R38
Тежина на трактор со платформа 3850 кг (без тегови)  
Тежина на трактор со кабина 4000 кг (без тегови) 4050 кг (без тегови)