ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 1004Lux

ТРАКТОР 1004Lux 1004Lux
MOTOР PERKINS 854E-E34TA DEUTZ / TCD 3.6 T4
Емисија на гасови Tier IIIB Tier IIIB
Моќност 75 KW (102 KC) 74.5 KW (101 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 4 / 3400 ccm3 4 / 3620 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и воздушно ладење
Номинален број на вртежи 2400 rpm 2400 rpm
ТРАНСМИСИЈА ZF T-557 L (Германија) ZF T-557 L (Германија)
Брзини напред / назад 16 напред / 16 назад 16 напред / 16 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 430 / 540 / 750 / 1000 rpm 430 / 540 / 750 / 1000 rpm
ПОГОН 4WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло
Предни тегови 64 кг + 10 х 30 кг 64 кг + 10 х 30 кг
Тегови на предни тркала 3 х 50 кг на секое тркало 3 х 50 кг на секое тркало
Задни тегови 1 х 50 кг на секое тркало 1 х 50 кг на секое тркало
Должина 4455 мм 4455 мм
Ширина 2170 мм 2170 мм
Максимална висина 2845 мм 2845 мм
Клиренс 495 мм 495 мм
Капацитет на подигање 5000 кг 5000 кг
Гуми (предни / задни) 340/85 R24  /  460/85 R34 340/85 R24  /  460/85 R34
Тежина на трактор со платформа 3800 кг (без тегови)  
Тежина на трактор со кабина 4000 кг (без тегови) 4000 кг (без тегови)