ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 804.3S / 804.4S

ТРАКТОР 804.3S 804.4S
MOTOР PERKINS 1103D-33TA PERKINS 1104D-44T
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 58 KW (79 KC) 55.5 KW (76 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 3300 ccm3 4 / 4400 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2360 rpm 2360 rpm
ТРАНСМИСИЈА ZF Т-537 (Германија) ZF Т-537 (Германија)
Брзини напред / назад 16 напред / 8 назад 16 напред / 8 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm 540 / 540Е rpm
Опција* 540 / 1000 rpm 540 / 1000 rpm
ПОГОН 4WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Механички, 4+4 дискови потопени во масло Механички, 4+4 дискови потопени во масло
Предни тегови 10 x 30 кг 10 x 30 кг
Задни тегови 3 х 50 кг на секое тркало 3 х 50 кг на секое тркало
Должина 4090 мм 4210 мм
Ширина 1935 мм 1935 мм
Максимална висина 2750 мм 2750 мм
Клиренс 490 мм 490 мм
Капацитет на подигање 3200 кг 3200 кг
Гуми (предни / задни) 12.4-24 / 18.4-30 12.4-24 / 18.4-30
Тежина на трактор со платформа 3180 кг (без тегови) 3400 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 3360 кг (без тегови) 3580 кг (без тегови)