ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 702S / 704S

ТРАКТОР 702S 704S
MOTOР PERKINS 1103D-33TA PERKINS 1103D-33TA
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 50 KW (68 KC) 50 KW (68 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 3300 ccm3 3 / 3300 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2350 rpm 2350 rpm
ТРАНСМИСИЈА ZF Т-537 (Германија) ZF Т-537 (Германија)
Брзини напред / назад 16 напред / 8 назад 16 напред / 8 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm 540 / 540Е rpm
Опција* 540 / 1000 rpm 540 / 1000 rpm
ПОГОН 2WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Механички, 4+4 дискови потопени во масло Механички, 4+4 дискови потопени во масло
Предни тегови 8 x 30 кг 10 x 30 кг
Задни тегови 3 х 50 кг на секое тркало 3 х 50 кг на секое тркало
Должина 4090 мм 4090 мм
Ширина 1935 мм 1935 мм
Максимална висина 2725 мм 2725 мм
Клиренс 390 мм 470 мм
Капацитет на подигање 2800 кг 2800 кг
Гуми (предни / задни) 7.50-16 / 16.9-30 11.2-24 / 16.9-30
Тежина на трактор со платформа 2820 кг (без тегови) 3120 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 3000 кг (без тегови) 3300 кг (без тегови)