ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 512E-514E

ТРАКТОР 512Е 514Е
MOTOР Sonalika 3100ET Sonalika 3100ET
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 36.6 KW (49 KC) 36.6 KW (49 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 2780 ccm3 3 / 2780 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2100 rpm 2100 rpm
ТРАНСМИСИЈА Carraro T60 (Италија) Carraro T60 (Италија)
Брзини напред / назад 8 напред / 8 назад 8 напред / 8 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 rpm 540 rpm
ПОГОН 2WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Механички, 4+4 дискови потопени во масло Механички, 4+4 дискови потопени во масло
Предни тегови 4 х 20 кг 6 х 20 кг
Задни тегови 1 х 40 кг на секое тркало 1 х 40 кг на секое тркало
Должина 3475 мм 3475 мм
Ширина 1480 мм 1480 мм
Максимална висина 2450 мм 2450 мм
Клиренс 340 мм 245 мм
Капацитет на подигање 2200 кг 2200 кг
Гуми (предни / задни) 5.50-16 / 13.6-24 240/70-R16 / 13.6-24
Гуми (предни / задни) – опција 6.00-16 / 13.6-28 280/70-R16 / 13.6-28
Тежина на трактор 2160 кг (со тегови) 2380 кг (со тегови)