ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 1054E+

ТРАКТОР 1054Е+
MOTOР PERKINS 1104D-44TA
Емисија на гасови Tier IIIA
Моќност 74.9 KW (102 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 4 / 4400 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2350 rpm
ТРАНСМИСИЈА Carraro 506-UP (Италија)
Брзини напред / назад 12 напред / 12 назад
Карданско вратило Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm
ПОГОН 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично
Кочници Хидраулични, 5+5 дискови потопени во масло
Предни тегови 10 х 30 кг
Задни тегови 3 х 50 кг на секое тркало
Должина 4112 мм
Ширина 1990 мм
Максимална висина 2720 мм
Клиренс 545 мм
Капацитет на подигање 3400 кг
Гуми (предни / задни) 320/85 R24 / 460/85 R30
Тежина на трактор со платформа 3200 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 3380 кг (без тегови)