МОДЕЛ FPM 410 FPM 414
МОТОР 3 LD 450-DMB KM 186 F-Kipor/Kama 3 LD 515-DMB 3 LD 510-ANADOLU
ВИД НА МОТОР ЕДНОЦИЛИНДРИЧЕН, ЧЕТИРИТАКТЕН, ВОЗДУШНО ЛАДЕЊЕ
ГОРИВО ДИЗЕЛ
МОЌНОСТ (kw/ks / врт./min) 7,4 (10) / 3000 5,7 (7,75) / 3000 ; 6,3 (8,57) / 3600 9,2 (12,5) / 3000 9 (12,2) / 3000
СТАРТУВАЊЕ РАЧНО ОПЦИЈА – РАЧНО ИЛИ ЕЛЕКТРОСТАРТ
КВАЧИЛО СУВ, ДВЕ ЛАМЕЛИ
МЕНУВАЧ ♦ МЕХАНИЧКИ
♦ БРОЈ НА БРЗИНИ – 7, (5 БРЗИНИ НАПРЕД, 2 БРЗИНИ НАЗАД)
ДИФЕРЕНЦИЈАЛ ДА
ИЗЛЕЗЕН КАРДАН ♦ ДВА
♦ ПРВИОТ (ГОРЕН) Е ЗА ПОГОН НА ПРИКОЛИЦА, СИНХРОНИЗИРАН, 4.138 ВРТЕЖИ ПРИ ЕДЕН ВРТЕЖ НА ТРКАЛОТО
♦ВТОРИОТ (ДОЛЕН) Е ЗА ПОГОН НА ПРИКЛУЧОЦИ, 818 врт/min ПРИ 3000 врт/min НА МОТОРОТ, НЕЗАВИСНО ОД БРЗИНА, ПОСТОЈАНО И ПРИ ДВИЖЕЊЕ НАНАПРЕД И НАНАЗАД;
УПРАВУВАЧ ♦ ПРИСПОСОБЛИВ ПО ВИСИНА И НА СТРАНА ВО 6 ПОЗИЦИИ
♦ СЕ ВРТИ ЗА 180 ° ЗА ПРИКЛУЧУВАЊЕ НА ПРИКЛУЧОЦИ
КОЧНИЦИ ♦ МЕХАНИЧКА,
♦ МОЖЕ ДА СЕ АКТИВИРА НА ДВЕТЕ ТРКАЛА ИСТОВРЕМЕНО, ИЛИ ПОСЕБНО ЗА СЕКОЕ ТРКАЛО
ЕЛЕКТРИЧНА ИНСТАЛАЦИЈА ♦ ДВЕ ПРЕДНИ СВЕТЛА (ДВЕ СИЈАЛИЦИ 12V x 21W),
♦ НАПОЈУВАЊЕ ПРЕКУ АЛТЕРНАТОР, ОПЦИЈА: АКУМУЛАТОР (ЗА ЕЛЕКТРОСТАРТ)
ПРИКЛУЧОЦИ (опција) ФРЕЗА, ПЛУГ, ПЛУГ – ОБРТАЧ, БРАЗДАЧ, ШПАРТАЧ, ПОГОНСКА ПРИКОЛКА СО НОСИВОСТ ОД 1000kg, ВАДАЧКА ЗА КОМПИР, КОСАЧКА, ПУМПА ЗА НАВОДНУВАЊЕ, ПРСКАЛКА, ТРАКАСТ СЕНОСОБИРАЧ, ДАСКА ЗА СНЕГ И ФРЕЗЕР ЗА СНЕГ
ТЕЖИНА (kg) 184 173 186