МОДЕЛ FPM 408
МОТОР 6 LD 360-Anadolu или DMB KM 178 F-Kipor/Kama
ВИД НА МОТОР ЕДНОЦИЛИНДРИЧЕН, ЧЕТИРИТАКТЕН, ВОЗДУШНО ЛАДЕЊЕ
ГОРИВО ДИЗЕЛ
МОЌНОСТ (kw/ks / врт./min) 5,5 (7,5) / 3000 3,68 (5) / 3000 ; 4 (5,5) / 3600
СТАРТУВАЊЕ РАЧНО
КВАЧИЛО СУВ, ЕДНА ЛАМЕЛА
МЕНУВАЧ ♦ МЕХАНИЧКИ
♦ БРОЈ НА БРЗИНИ – 7, (5 БРЗИНИ НАПРЕД, 2 БРЗИНИ НАЗАД)
ДИФЕРЕНЦИЈАЛ ДА ДА (ОПЦИЈА – БЕЗ ДИФЕРЕНЦИЈАЛ)
ИЗЛЕЗЕН КАРДАН ЕДЕН, ЗА ПОГОН НА ПРИКЛУЧОЦИ, 818 врт/min ПРИ 3000 врт/min НА МОТОРОТ, НЕЗАВИСНО ОД БРЗИНА, ПОСТОЈАНО И ПРИ ДВИЖЕЊЕ НАНАПРЕД И НАНАЗАД;
УПРАВУВАЧ ♦ ПРИСПОСОБЛИВ ПО ВИСИНА И НА СТРАНА ВО 6 ПОЗИЦИИ
♦ СЕ ВРТИ ЗА 180 ° ЗА ПРИКЛУЧУВАЊЕ НА ПРИКЛУЧОЦИ
КОЧНИЦИ ♦ МЕХАНИЧКА,
♦ МОЖЕ ДА СЕ АКТИВИРА НА ДВЕТЕ ТРКАЛА ИСТОВРЕМЕНО, ИЛИ ПОСЕБНО ЗА СЕКОЕ ТРКАЛО
ЕЛЕКТРИЧНА ИНСТАЛАЦИЈА НЕ
ПРИКЛУЧОЦИ (опција) ФРЕЗА, ПЛУГ, ПЛУГ – ОБРТАЧ, БРАЗДАЧ, ШПАРТАЧ, ПРИКОЛКА СО НОСИВОСТ ОД 500kg, ВАДАЧКА ЗА КОМПИР, КОСАЧКА, ПУМПА ЗА НАВОДНУВАЊЕ, ПРСКАЛКА, ТРАКАСТ СЕНОСОБИРАЧ, ДАСКА ЗА СНЕГ И ФРЕЗЕР ЗА СНЕГ
ТЕЖИНА (kg) 170 155