ТЕХНИЧКA СПЕЦИФИКАЦИЈА ЗА ТРАКТОР ARMATRAC 582 / 584

ТРАКТОР 582  Е/FG 584  Е/FG
MOTOР Sonalika 3100FLT Sonalika 3100FLT
Емисија на гасови Tier IIIA Tier IIIA
Моќност 42.3 KW (58 KC) 42.3 KW (58 KC)
Број на цилиндри / Зафатнина 3 / 2780 ccm3 3 / 2780 ccm3
Аспирација Турбо и интеркулер Турбо и интеркулер
Номинален број на вртежи 2300 rpm 2300 rpm
ТРАНСМИСИЈА Carraro T50 (Италија) Carraro T50 (Италија)
Брзини напред / назад 8 напред / 8 назад 8 напред / 8 назад
Опција* 12 напред / 12 назад 12 напред / 12 назад
Карданско вратило Независен Независен
Брзина на карданско вратило 540 / 540Е rpm 540 / 540Е rpm
ПОГОН 2WD 4WD
УПРАВУВАЊЕ Хидростатично Хидростатично
Кочници Механички, 4+4 дискови потопени во масло Механички, 4+4 дискови потопени во масло
Предни тегови 4 х 20 кг 4 х 20 кг
Задни тегови 1 х 50 кг на секое тркало 1 х 50 кг на секое тркало
Должина 3964 мм 3964 мм
Ширина 1735 мм 1735 мм
Максимална висина 2443 мм 2443 мм
Клиренс 424 мм 424 мм
Капацитет на подигање 2200 кг 2200 кг
Гуми (предни / задни) 6.50-16 / 13.6-28 9.50-20 / 13.6-28
Тежина на трактор со платформа 2580 кг (без тегови) 2780 кг (без тегови)
Тежина на трактор со кабина 2880 кг (без тегови) 3080 кг (без тегови)