ТИП FPM 512
МОТОР GX 160-Honda  SH 265-Kohler
ВИД НА МОТОР ЕДНОЦИЛИНДРИЧЕН, ЧЕТИРИТАКТЕН, ВОЗДУШНО ЛАДЕЊЕ ПРЕКУ ВЕНТИЛАТОР
ГОРИВО БЕНЗИН
МОЌНОСТ (kw(ks) / врт/min) 4 (5,5) / 3600
СТАРТУВАЊЕ РАЧНО
КВАЧИЛО ПОВЕЌЕ ЛАМЕЛИ ПОТОПЕНИ ВО МАСЛО
МЕНУВАЧ МЕХАНИЧКИ МЕНУВАЧ СО ДВЕ БРЗИНИ, ПОГОНОТ ЗА ТРКАЛА И ЗА ФРЕЗАТА СЕ ВРШИ ПРЕКУ ДВА ПОСЕБНИ ЛАНЦИ
УПРАВУВАЧ ПРИСПОСОБЛИВ ПО ВИСИНА И НА СТРАНА
ДОДАТОЦИ (опција) БРАЗДАЧ
РАБОТНА ЗАФАТНИНА (cm) 32 – 50 ili 50 – 65
МАКСИМАЛНА РАБОТНА ДЛАБОЧИНА (cm) 15
ТЕЖИНА (kg) 51